La parròquia d’Encamp serà de nou l’escenari d’un dels cursos d’artesans de la pedra seca. Aquest maig dels 2022 s’obre ja la quarta edició d’aquesta formació, en un any en què s’ha decidit ampliar el calendari de cursos, amb quatre propostes: una formació de nivell inicial, dues de nivell avançat I i una quarta de nivell avançat II.

 

La primera formació a celebrar-se serà una de les de nivell avançat I, el pròxim 9 de maig. Durant cinc dies, vuit alumnes podran desmuntar dos murets fets de ciment al conjunt de l’església de Sant Romà de les Bons, a Encamp. Posteriorment, els refaran amb la tècnica de construcció de la pedra seca.

Més info: Clic aquí

3r Curs d’artesans

Després de l’èxit de les dues edicions anteriors, torna aquest octubre el Curs d’artesans de la pedra seca, que se celebrarà de l’11 al 15 d’octubre del 2021 a la zona d’Encodina, a la parròquia d’Ordino. Hi haurà dos nivells, iniciat i avançat, per totes aquelles persones interessades que vulguin iniciar-se en les construccions de pedra seca o millorar la seva tècnica.


Més informació: 
descarregar el document PDF
Inscripcions: Clic aquí

El tercer curs de la pedra seca se centrarà en la tècnica constructiva de parets de contenció i de parets de partió amb pedra granítica. Per als alumnes d’edicions passades es reserva la restauració d’una barraca de pedra seca enderrocada parcialment, i també la reparació de sostres d’altres barraques.

Els curs torna a oferir-se en dos formats: per a tots aquells interessats en aquest tipus de construcció que volen iniciar-se en la pedra seca i conèixer de primera mà com es construeix; i per a totes aquelles persones que ja tenen cert nivell o coneixement (o que han participat en les edicions anteriors) i volen perfeccionar les seves habilitats.

Les edicions anteriors ja van comptar amb un gran èxit de participació i, malgrat la situació sanitària generada per la COVID-19 en la segona edició, l’acollida va ser excel·lent. A causa novament de les mesures sanitàries, s’ha tornat a adaptar la capacitat i la distribució en diferents grups.

Entre els objectius generals d’aquest 3r Curs d’artesans de la pedra seca es troba donar a conèixer la història de l’arquitectura de la pedra seca, conèixer les normes bàsiques i els principis de la construcció en pedra seca, entendre la morfologia i la composició de les pedres locals per seleccionar i utilitzar-les de forma més favorable en la construcció o conèixer les diverses activitats que es promouen en el nostre territori, a través de les diverses entitats relacionades amb la pedra seca.

EDICIONS ANTERIORS
1r curs per a constructors en pedra seca en 2019 > Més info
2n curs per a constructors en pedra seca en 2020 > Més info