Per fer la ruta us proposem un servei de guies de muntanya titulats i per completar la vostra experiència de visita podeu contractar la nostra proposta d’esmorzar km 0, a base de formatges i embotits andorrans.


↓ Preu i reserves online, més a baix ↓

Plànol ruta1

La primera de les rutes és la de la Cortinada a Sornàs. Al llarg de gairebé 6 quilòmetres gaudirem de conjunts centenaris com Cal Pal, així com bordes, eres, corts i altres edificacions a través de les quals s’explica bona part de la història d’Andorra. Descobrirem diverses construccions de pedra seca tals com marges, feixes, murs, parets, enllosats o cabanes que ens ajudaran a comprendre la utilització de la pedra i dels recursos naturals des del Neolític i fins a l’actualitat per part de l’home com a elements per desenvolupar la seva activitat agrícola, ramadera, comercial i econòmica en general.

En el recorregut, un sender de mitja muntanya i apte per a tothom, ens acompanyaran els Ambaixadors de la pedra seca, els guies de muntanya que, amb els seus coneixements entorn de la diversitat i riquesa natural del paisatge d’Andorra, ens faran viure una experiència única.
La ruta de la Cortinada a Sornàs és un petit viatge al voltant d’una de les zones més belles del país a través del qual reflexionarem sobre la identitat, els orígens i el patrimoni natural i cultural d’Andorra.

Fitxa tècnica del recorregut

La ruta s’inicia a la Cortinada, amb una visita a casa Pal. Baixarem pel passeig de vora el riu fins a Ansalonga i continuarem fins a Sornàs, on visitarem les inscripcions medievals a les roques i l’església de Sant Roc. Des de Sornàs enfilarem el camí cap a les Planes de Sornàs, on ens aturarem a gaudir d’un esmorzar de muntanya. Tornarem cap a la Cortinada seguint el sender que hi mena a través del bosc. Acabarem l’excursió amb una visita al Centre de Natura de la Cortinada.

Dades tècniques:

Sortida: Cal Pal
Arribada:
Cal Pal
Hora començament:
9h
Màxim de participants per grup:
12 persones
Edat mínima:
8 anys
Dies de sortida:
dissabtes i dimecres. Resta setmana reserva amb 5 dies d’anticipació
Durada aproximada:
4 hores
Llargada: 5,81 quilòmetres
Desnivell: 370 metres dins un rang altitudinal que va dels 1.325 als 1.525 metres
Dificultat: mitja-baixa
Equipament obligatori: calçat de muntanya
Equipament optatiu: bastons de caminar, gorra, ulleres de sol, impermeable. Es recomana portar aigua.
Climatologia: La temperatura mitjana anual és d’entre 8,2  i 8,8 ºC.
Punts d’interès que es troben al llarg de l’itinerari: Cal Pal, mola i serradora de Cal Pal, església de Sant Martí de la Cortinada (la visita a la mola i a l’església no estan incloses a la ruta), Centre de Natura de la Cortinada, església de Sant Miquel d’Ansalonga, església de Sant Roc de Sornàs, bordes de les Planes de Sornàs. Existeix l’opció de contractar el dinar.

 

Preu i Reserves online

Preu: 20 € per persona (inclou esmorzar de muntanya)
L’organització es reserva el dret a suspendre la sortida en cas de mal temps o quan el nombre d’inscrits sigui inferior a 8 persones