Després de l’èxit de les dues edicions anteriors, torna aquest octubre el Curs d’artesans de la pedra seca, que se celebrarà de l’11 al 15 d’octubre del 2021 a la zona d’Encodina, a la parròquia d’Ordino. Hi haurà dos nivells, iniciat i avançat, per totes aquelles persones interessades que vulguin iniciar-se en les construccions de pedra seca o millorar la seva tècnica.


Més informació: 
descarregar el document PDF
Inscripcions: Clic aquí

El tercer curs de la pedra seca se centrarà en la tècnica constructiva de parets de contenció i de parets de partió amb pedra granítica. Per als alumnes d’edicions passades es reserva la restauració d’una barraca de pedra seca enderrocada parcialment, i també la reparació de sostres d’altres barraques.

Els curs torna a oferir-se en dos formats: per a tots aquells interessats en aquest tipus de construcció que volen iniciar-se en la pedra seca i conèixer de primera mà com es construeix; i per a totes aquelles persones que ja tenen cert nivell o coneixement (o que han participat en les edicions anteriors) i volen perfeccionar les seves habilitats.

Les edicions anteriors ja van comptar amb un gran èxit de participació i, malgrat la situació sanitària generada per la COVID-19 en la segona edició, l’acollida va ser excel·lent. A causa novament de les mesures sanitàries, s’ha tornat a adaptar la capacitat i la distribució en diferents grups.

Entre els objectius generals d’aquest 3r Curs d’artesans de la pedra seca es troba donar a conèixer la història de l’arquitectura de la pedra seca, conèixer les normes bàsiques i els principis de la construcció en pedra seca, entendre la morfologia i la composició de les pedres locals per seleccionar i utilitzar-les de forma més favorable en la construcció o conèixer les diverses activitats que es promouen en el nostre territori, a través de les diverses entitats relacionades amb la pedra seca.

EDICIONS ANTERIORS
1r curs per a constructors en pedra seca en 2019 > Més info
2n curs per a constructors en pedra seca en 2020 > Més info