L’app “Primera Pedra” és obrir la guia 2.0 de la pedra seca, un full de ruta per a tothom, una eina que conté les claus per descobrir i comprendre la història de territoris meravellosos a través de construccions eternes.

 

Descarregar l’app
per mòbils i tauletes
iOS (Apple) i Android
Nota: Apps actualment en
procés d’actualització.


“Primera Pedra”
és una app creada per Cal Pal en col·laboració amb el Departament de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra, que et convida a descobrir i formar part d’un element icònic dels Pirineus i de l’alta muntanya d’arreu d’Europa: les construccions de pedra seca.

A través de mapes, rutes i fitxes, l’app aporta informació geolocalitzada sobre els conjunts més interessants de pedra seca. A més, permet als usuaris col·laborar-hi aportant  les construccions que coneguin a través de formularis específics, propostes que seran validades experts en la matèria.

 

El projecte s’emmarca dins el programa Cal Pal amb la finalitat de valorar el patrimoni de la pedra seca. Cal Pal, a més d’impulsar la creació d’aquesta aplicació així com la web www.primerapedra.com, organitzarà una sèrie d’accions destinades a promoure la Pedra seca com per exemple una exposició de Jordi Fulla, reunions amb experts, congressos o seminaris, cursos per obrers per aprendre tècniques de pedra seca i tallers escolars entre altres.