Dona el tret de sortida la primera formació dedicada a la construcció amb pedra seca, que s’iniciarà el pròxim 31 de maig del 2019 i que està destinada a professionals de la construcció.


Més informació: 
descarregar el document PDF
Contacte per inscriure’s: Clic aquí
(Es trametrà la documentació del curs per correu electrònic)

Es tracta d’un curs que va encaminat a la creació de “valor” dins la carrera de constructor, amb l’especialització com a artesà constructor de la pedra seca. També és una formació pensada per als creadors de projectes de conservació, restauració i posta en valor d’estructures patrimonials, i als creadors de nous projectes d’arquitectura i paisatge que vulguin conèixer les possibilitats enormes de les tècniques de la pedra seca. De fet, serà un curs dedicat tant a obra nova com a la restauració d’estructures històriques fetes amb pedra seca. En aquest sentit, i amb un vessant molt pràctic, s’aprendrà a construir amb aquesta tècnica.

Durant el curs, s’analitzaran sobre el terreny diverses construccions existents a Andorra (murs, cabanes, feixes…), tant des del vessant constructiu com cultural i de relació amb l’entorn. El curs tindrà un doble objectiu: crear eines de formació en el savoir faire de la pedra seca que permeti a qualsevol professional desenvolupar-se correctament en aquesta tècnica constructiva i poder participar així en qualsevol intervenció pública o privada en el territori, actuant amb les garanties i els criteris adequats. I, d’altra banda, difondre els valors de la UNESCO sobre l’arquitectura i el paisatge de la pedra seca, amb el convenciment que aquesta difusió és imprescindible per a la conscienciació i per a l’adequada conservació d’aquest patrimoni.

La formació vol donar a conèixer també les iniciatives que s’estan portant a terme en la recuperació i difusió del coneixement d’aquesta tècnica per part d’entitats del país.

El curs està fraccionat en dos mòduls: el primer té el títol “construir murs i marges” i s’impartirà en quatre jornades, tots els divendres des del 31 de maig al 21 de juny 2019; la segona formació, “construir una cabana de falsa cúpula i una volta de mig punt”, està prevista per a l’octubre vinent.

Aquesta formació està organitzada pels ministeris de Cultura, Joventut i Esports, de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, i d’Educació i Ensenyament superior, juntament amb els col·legis d’Arquitectes, d’Enginyers i de Geòlegs, l’Associació de Contractistes d’obres, l’Institut d’Estudis Andorrans, el comitè andorrà de l’ICOMOS i Cal Pal.