Dona el tret de sortida el 2n Curs d’artesans de la pedra seca. Des del 14 de setembre i fins al 10 d’octubre del 2020, tant professionals del sector de la construcció com ciutadans en general  poden iniciar-se en la pedra seca o perfeccionar les seves habilitats.


Més informació: 
descarregar el document PDF

La formació, emmarcada en el projecte de Primera Pedra de Cal Pal, està organitzada pel Departament de Patrimoni Cultural (Ministeri de Cultura i Esports) i té com a objectiu la promoció i difusió de l’ús de la pedra seca mitjançant la preparació dels professionals interessats en aquesta tècnica, per tal de preservar el seu ús i fomentar-ne el coneixement.

El 2n Curs d’artesans de la pedra seca està dedicat enguany a la reparació de camins en pedra seca: s’inclourà, així, una sèrie de pràctiques destinades a la reparació de murs, terraplens i empedrats, i a la construcció d’un aixopluc o barraca al camí d’Ausany, entre les Salines i el Serrat. Prèviament, s’hauran impartit les lliçons teòriques, on també es pretén explicar les iniciatives que les entitats del nostre territori porten a terme per recuperar i difondre el coneixement d’aquesta tècnica.

Adreçat, com dèiem, al públic en general, a professionals de la construcció i als empleats de les administracions públiques dedicats a la gestió i el manteniment del territori, el curs compta amb un nivell d’iniciació i un d’avançat. A més, es complementarà amb una formació específica adreçada als joves del Cos de Voluntaris de la Natura que tindrà lloc als Cortals de Sispony, entre els dies 15 i 18 de setembre del 2020, i que els permetrà entrar en contacte amb l’ofici de marger.

Tal com va passar amb l’edició anterior (62 alumnes van obtenir les titulacions d’artesà especialista en pedra seca i tècnic superior en projectes de pedra seca), el curs ha tingut una excel·lent acollida, tot i que, a causa de la situació sanitària actual, s’ha hagut d’adaptar la capacitat i la distribució en diferents grups.

La formació compta amb el suport dels comuns de la Massana, Ordino, Encamp i Escaldes-Engordany, l’Associació de Contractistes d’Obra (ACODA) i l’Institut d’Estudis Andorrans.

EDICIONS ANTERIORS
1r curs per a constructors en pedra seca en 2019 > Més info