La parròquia d’Encamp serà de nou l’escenari d’un dels cursos d’artesans de la pedra seca. Aquest maig dels 2022 s’obre ja la quarta edició d’aquesta formació, en un any en què s’ha decidit ampliar el calendari de cursos, amb quatre propostes: una formació de nivell inicial, dues de nivell avançat I i una quarta de nivell avançat II.

formació pedra seca 2022

La primera formació a celebrar-se serà una de les de nivell avançat I, el pròxim 9 de maig. Durant cinc dies, vuit alumnes podran desmuntar dos murets fets de ciment al conjunt de l’església de Sant Romà de les Bons, a Encamp. Posteriorment, els refaran amb la tècnica de construcció de la pedra seca. És un curs que es realitza conjuntament amb el Comú d’Encamp, que té previst un pla de millora per la zona, que inclou la reconstrucció d’aquests murs. Les persones interessades en el curs, poden adreçar-se al Ministeri de Cultura i reservar la seva plaça (vuit, en total). És una formació adreçada a voluntaris i professionals que hagin superat el nivell d’iniciació. La reparació dels murs els permetrà ampliar els seus coneixements de la tècnica, aportant la millora en l’estat de l’entorn del conjunt encampadà.

formació pedra seca andorra 2022

Les altres formacions tindran lloc en altres dates i zones d’Andorra. Totes han tingut sempre molt èxit i en edicions anteriors ja han permès als participants obtenir el diploma d’assistència dels cursos, un títol que és apte per presentar-se a concursos públics d’Andorra on es demanin artesans coneixedors de les tècniques de la pedra seca en la categoria d’ajudant (N1, bàsic).

Les construccions de pedra seca tenen un gran valor històric i són un referent identitari dels paisatges de muntanya. El 7 d’octubre del 2020, el Govern d’Andorra va aprovar la inclusió del coneixement i les tècniques de la construcció de la pedra seca a l’inventari general del patrimoni cultural com a Bé Cultural Immaterial.

Inscripcions al Ministeri de Cultura i Esports. Tel. +376 875 700

Cerca