Un estiu més, Cal Pal organitza les Rutes de la Pedra Seca, recorreguts per diversos indrets d’Andorra per descobrir diferents construccions de pedra seca.

Enguany, es continuen oferint dues rutes diferents, però el que era l’itinerari dels Orris d’Encamp s’ha substituït per la Ruta de Les Bons, a la mateixa parròquia. Alhora, es podrà optar per realitzar la Ruta de La Cortinada a Sornàs (parròquia d’Ordino), que ofereix també una visita guiada gratuïta a Cal Pal. Dues propostes molt atractives per conèixer de primera mà quin tipus de construccions de pedra seca hi ha a Andorra i quins eren els seus usos.

Però un dels majors atractius d’aquests itineraris és la possibilitat de fer-los acompanyats d’un guia especialitzat de muntanya, que compartirà els seus coneixements entorn de la diversitat i la riquesa natural del paisatge d’Andorra, així com aspectes claus de la història del nostre país. El guia explicarà també com l’ésser humà ha utilitzat la tècnica de la pedra seca des del Neolític per desenvolupar la seva activitat agrícola, ramadera, comercial i econòmica en general.

La ruta de La Cortinada a Sornàs s’inicia just davant de Cal Pal, a La Cortinada. Aquest itinerari, d’una durada de 4 hores i apte per tot la família amb nens a partir de vuit anys, és un petit viatge al voltant d’una de les zones més belles del país, a través del qual els participants reflexionen sobre la identitat, els orígens i el patrimoni natural i cultural d’Andorra. Al llarg d’aquest itinerari es visitaran llocs d’interès, com l’església de Sant Roc de Sornàs i les bordes de les Planes de Sornàs. La ruta acaba amb una visita opcional i gratuïta a Cal Pal.

A l’altre vall, la ruta de Les Bons portarà als participants a descobrir llocs d’interès del poble de Les Bons, com cases de la zona que han estat de les més importants i representatives del segle XVIII andorrà i de les antigues cases pairals d’Andorra. També es coneixerà tot el conjunt de Les Bons, amb Sant Romà de les Bons al capdavant, i totes les construccions de pedra seca que es van trobant al llarg del camí. Una ruta que finalitza a les bordes de Montelari. Es tracta també d’un itinerari de dificultat mitjana-baixa, de 4 hores i apte per a tota la família.

Per a fer qualsevol de les dues rutes, és recomanable portar calçat de muntanya i equipament optatiu com bastons de caminar, gorra, ulleres de sol o impermeable. Pel que fa als preus, aquests seran de 30 €/persona en grups de 1-4 persones, 25 €/persona en grups de 5-7 persones i 20 €/persona en grups de 8-10 persones.

Viu una experiència única! Reserva la teva ruta guiada aquí!

Cerca