Torna un any més la Setmana de la pedra seca, del 24 de novembre al 3 de desembre del 2023, a la qual si suma Andorra amb l’organització de diverses activitats amb l’objectiu de donar veu i valor al patrimoni de la pedra seca i al seu ofici i tècnica constructiva

Per als amants de la fotografia, el Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura i Esports del Govern d’Andorra torna a organitzar el concurs de fotografia “L’art de la pedra seca a Andorra” a Instagram. En l’anterior edició ens va deixar de guanyadores excel·lents fotografies dels usuaris amb diferents exemples de pedra seca al país.

Les tres millors fotografies s’emportaran 500, 300 i 200 € respectivament. La quarta i cinquena millor fotografies s’emportaran un lot de llibres sobre la pedra seca. Animeu-vos a participar!

S’organitza també una caminada guiada per la Ruta del Ferro, la conferència “El passat de l’alta muntanya d’Ordino. Arqueologia i pedra seca”, a càrrec del Dr. Ermengol Gassiot, el dimecres  de novembre del 2023, i un taller de descoberta observació de la pedra seca mitjançant el dibuix a l’aire lliure, el dissabte 2 de desembre del 2023.

Més informació de les diferents activitats al lloc web de Cal Pal, així com contactant al Departament de Patrimoni Cultural a contacte_patrimoni@govern.ad o al +376 844 141.

La Setmana de la Pedra Seca commemora l’aniversari de la declaració de la tècnica constructiva de la pedra seca com a patrimoni immaterial de la humanitat per part de la Unesco. Però enguany és especial, ja que Andorra, juntament amb quatre països més (Irlanda, Àustria, Bèlgica i Luxemburg), ha presentat una candidatura d’ampliació d’aquest reconeixement per formar part de la inscripció a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial.

Aquesta iniciativa compta amb la participació de, a més d’Andorra, institucions, entitats, col·lectius i grups de voluntaris i voluntàries de Catalunya, la Catalunya Nord, les Illes Balears i la Comunitat Valenciana vinculades al manteniment i difusió del patrimoni i l’ofici de la pedra seca.

Cerca