Arriba la tercera edició del Curs d’artesans de la pedra seca, que ve precedit per l’èxit dels cursos anteriors, que van aixecar molt d’interès a l’hora d’aprendre i millorar la tècnica sobre aquest tipus de construccions.

Com en edicions anteriors, doncs, el curs comptarà amb dos nivells: iniciat i avançat, amb places limitades. En els dos casos, el curs està dedicat a la construcció en pedra seca, tant en obra nova com en la restauració d’estructures històriques fetes amb aquesta tècnica. Per als alumnes d’edicions passades, però, es reserva la restauració d’una barraca de pedra seca enderrocada parcialment, i també la reparació de sostres d’altres barraques.

Al llarg del curs –centrat enguany en la tècnica constructiva de parets de contenció i de parets de partió amb pedra granítica- els alumnes aprendran a desmuntar correctament parets ja existents i en mal estat, com fer un bon fonament abans de col·locar la primera filada de pedra de fonament de la paret seca, manipular i transportar les pedres correctament, tallar-les bé i col·locar-les a la paret segons la seva mida i forma.

El curs consta de cinc dies de formació, de dilluns a divendres i set hores de pràctica. L’horari serà partit, de 9 a 13 hores i de 14 a 17 hores. La formació s’emmarca dins del projecte Primera Pedra, que pretén promoure, difondre i preservar l’ús de la pedra seca en zones de muntanya com la nostra. Amb aquest projecte, iniciat ara fa dos anys, es volen crear eines de formació en la tècnica de la pedra seca que doti  a qualsevol persona interessada d’una formació que li permeti realitzar amb èxit a qualsevol intervenció pública o privada en el territori amb aquesta tècnica.

formació

Un altre dels objectius del programa és difondre els valors de la UNESCO sobre l’arquitectura i del paisatge de la pedra seca per a la conscienciació i per a l’adequada conservació d’aquest patrimoni.

Enguany, aquesta 3a edició del curs d’artesans de la pedra seca, iniciativa de Cal Pal amb el departament de Patrimoni del Ministeri de Cultura i Esports d’Andorra, es farà la setmana de l’11 al 15 d’octubre del 2021. El dia 16 d’octubre hi haurà l’entrega dels diplomes per als assistents.

Més informació: clica aquí

Cerca