Noves formacions d’artesans de la pedra seca a Andorra

Tornen els cursos d’artesans de la pedra seca

Tornen els cursos d’artesans de la pedra seca amb inscripcions ja obertes per als dos nivells que s’ofereixen, ambdós pensats per a dotar als participants de les habilitats bàsiques per saber portar a terme construccions de pedra seca i, així, preservar aquesta tècnica.

Els cursos seran gratuïts, de 35 hores de durada i tindran lloc al Forn de Canillo, on ja es va fer un dels cursos de l’edició anterior. El nivell 1 versarà entorn la construcció i fonamentació de murs de tanca i s’impartirà la setmana del 18 de setembre, de dilluns a divendres de 8 a 15 hores. Mentre que al nivell 2 del curs es tractarà la construcció de cabanes i s’impartirà la següent setmana, la del 25 d’octubre, també de dilluns a divendres de 8 a 15 hores. Només es podrà realitzar el curs de nivell 2 si s’ha fet anteriorment el curs de nivell bàsic. Les formacions aniran novament a càrrec del marger i expert en la construcció de la pedra seca Roger Solé.


Foto: Pedra seca a El Forn de Canillo

L’objectiu de les formacions és conèixer les normes bàsiques i els principis de la construcció en pedra seca, així com entendre la morfologia i la composició de les pedres per seleccionar-les i usar-les de la forma més favorable en la construcció de murs de tanca i de cabanes.

Les inscripcions, que es poden fer fins al pròxim 13 de setembre del 2023, s’han de formalitzar a través de la pàgina web del Centre de Formació al Llarg de la Vida (http://www.cflv.ad/). Aquestes es faran per ordre d’arribada, amb prioritat per a les persones que treballen en oficis relacionats amb la construcció. Les places són limitades (màxim, 10 persones).

Per obtenir el certificat del curs cal haver assistit almenys al 80% de les hores de la formació.

Es pot consultar el programa dels dos cursos en aquest enllaç. Per a obtenir més informació, les persones interessades es poden adreçar al Centre de Formació al Llarg de la Vida trucant al +376 741 465, enviant un WhatsApp al +376 605 375 o través del correu electrònic cflv@educand.ad.

Cerca