Engegat el 2n Curs d’artesans de la pedra seca a Andorra

Tret de sortida el 2n Curs d’artesans de la pedra seca! Des del 14 de setembre i fins al 10 d’octubre, tant professionals del sector de la construcció com ciutadans interessats en aquesta tècnica poden iniciar-se en la pedra seca o perfeccionar les seves habilitats. La formació, emmarcada en el projecte de Primera Pedra de […]

Tret de sortida el 2n Curs d’artesans de la pedra seca! Des del 14 de setembre i fins al 10 d’octubre, tant professionals del sector de la construcció com ciutadans interessats en aquesta tècnica poden iniciar-se en la pedra seca o perfeccionar les seves habilitats.

La formació, emmarcada en el projecte de Primera Pedra de Cal Pal, està organitzada pel Departament de Patrimoni Cultural (Ministeri de Cultura i Esports) i té com a objectiu la promoció i difusió de l’ús de la pedra seca mitjançant la preparació dels professionals interessats en aquesta tècnica, per tal de preservar el seu ús i fomentar-ne el coneixement. La impulsora del projecte, Maria Reig, ha explicat en l’acte de presentació d’aquesta edició, que “la història d’Andorra es podria explicar a través d’aquestes construccions”.

pedra seca

El 2n Curs d’artesans de la pedra seca, amb un nivell d’iniciació i un d’avançat, està dedicat enguany a la reparació de camins en pedra seca, per tant s’inclouran pràctiques destinades a la reparació de murs, terraplens i empedrats, i es construirà un aixopluc o barraca.

Tal com va passar amb l’edició anterior, el curs ha tingut una excel·lent acollida, tot i que, a causa de la situació sanitària actual, “s’ha hagut d’adaptar la capacitat i la distribució en diferents grups”, ha explicat el director del departament de Patrimoni Cultural, Xavier Llovera. “Estem contents perquè la gent s’ha continuat apuntant després de la primera edició i aquest any ho hem organitzat amb mòduls més petits per facilitar tota l’organització”, ha assegurat Llovera.

Més informació: Clic aquí

pedra seca

Cerca